Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023  23:09:52

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου

Organization Framework

Ωρολόγιο Πρόγραμμα 2023-2024

Wrologio

Ενημέρωση υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 για διενέργεια Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ)

Με σχετική εγκύκλιο, το Υπουργείο Παιδείας, ενημερώνει τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες  του Εμπορικού Ναυτικού θα διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2024.

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθορισθούν με προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ.

 

Οργάνωση Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων για το σχολ. έτος 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας οργανώνει πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση).

Σε περίπτωση που κάποιος/κάποια μαθητής/τρια ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την ενισχυτική διδασκαλία για κάποιο/κάποια από τα ειδικά μαθήματα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά (μέσω e-mail) άμεσα στο σχολείο  Αίτηση-Δήλωση, υπόδειγμα της οποίας μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Η Αίτηση υποβάλεται από τον γονέα-κηδεμόνα, ή από τον ίδιο τον μαθητή/τρια εφόσον είναι ενήλικος/η.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ.

Δείτε το υπόδειγμα της Αίτησης-Δήλωσης εδώ.

 

Διενέργεια 1ης άσκησης αντιμετώπισης σεισμού για το σχ. έτος 2023-2024

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας η 1η άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού για το σχολικό έτος 2023-2024.

Με ευθύνη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας εφαρμόστηκε ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, για το οποίο θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις (3) ασκήσεις έκτακτης ανάγκης ανά σχολικό έτος. Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών/τριών. Σε κάθε άσκηση επισημαίνονται τυχόν ελλείψεις, ώστε κάθε (επόμενη) φορά να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.

Στο σχολείο μας και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας για την περίπτωση εκτάκτων περιστατικών, όχι μόνο σεισμού αλλά και πυρκαγιάς καθώς και ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών που έχει συσταθεί για την αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της 1ης άσκησης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικού γεγονότος, όλοι οι μαθητές/τριες με τη βοήθεια των καθηγητών/τριών τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ευχόμαστε όλοι και όλες μας να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα κάθε έκτακτη κατάσταση που προκύπτει.

Η Διευθύντρια                                                                                                                                                                                            Αναστασία Παλιάτσου                                                                                                                                                                                       

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων χορού στο κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας

Ανακοινώνεται ότι από 1 Νοεμβρίου 2023 στο κλειστό Γυμναστήριο του 1ου ΓΕ.Λ. Φιλιππιάδας ξεκίνησε η λειτουργία τμημάτων μοντέρνου και latin χορού με δασκάλα την κ. Ρούκη Χριστίνα. Οι μέρες και οι ώρες που λειτουργούν τα τμήματα είναι οι παρακάτω:

Για το Δημοτικό: Δευτέρα 5:30-7:00 μ.μ.

Για το Γυμνάσιο και Λύκειο: Σάββατο 5:30-7:00 μ.μ.

Για τους ενήλικες: Δευτέρα 7:00-8:00 μ.μ. και Σάββατο 7:00-8:00 μ.μ.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕ.Λ. Φιλιππιάδας.

 

Σύσταση του νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι έχει συσταθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Φιλιππιάδας μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 16 Οκτωβρίου 2023.

Μπορείτε να δείτε τη σύνθεσή του εδώ.

 

Αναζήτηση

Διάκριση Ιστοσελίδας

praise

Olme

Ο καιρός

Επισκέψεις στο Site

270827
ΣήμεραΣήμερα49
ΧθεςΧθες52
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα355
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα528
ΣυνολικάΣυνολικά270827

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μαθητικό Ραδιόφωνο

Εκπ/κές Ιστοσελίδες

Go to top