Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023  14:00:15
Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΔραστηριότητεςΠαλαιότερες δραστηριότητες

Πολιτιστικά προγράμματα

Κατά το σχολ. έτος 2009-2010 στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος κατασκευάστηκε απο μαθητές του σχολείου περιοδικό ποικίλης ύλης.

Αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος αποτέλεσε η έντονη επιθυμία μας να ασχοληθούν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου αφενός με δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνονται στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος, αφετέρου να τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση ενός περιοδικού. Για το λόγο αυτό είχε προγραμματιστεί τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, η οποία, προς απογοήτευση των μαθητών, δεν πραγματοποιήθηκε.

Αρχικά η προσπάθεια αυτή τους παρείχε τη δυνατότητα μέσω της αναζήτησης πληροφοριών και της συγκέντρωσης στοιχείων να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από θέματα που μελετήθηκαν, καθώς και να ανακαλύψουν πρωτίστως και στη συνέχεια να αναπτύξουν πτυχές του χαρακτήρα τους που δε γνώριζαν. Ακόμη οι εμπειρίες που αποκόμισαν από τη διεξαγωγή του προγράμματος συνέβαλλαν στην απόκτηση σφαιρικής αντίληψης σχετικά με θέματα πάνω στα οποία το πρόγραμμα σπουδών αδυνατεί να ενημερώσει τους μαθητές.

Εξαιρετικής σημασίας είναι επίσης και το γεγονός ότι μέσω της συνεργασίας αυτής δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να σφυρηλατήσουν δεσμούς σεβασμού, φιλίας και αλληλεγγύης.

Για να δείτε το περιοδικό πατείστε εδώ

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το σχολείο μας κατά το σχολ. έτος 2009-2010 πραγματοποίησε δύο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος.

Το ένα πρόγραμμα αφορούσε την ανακύκλωση και το άλλο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αναζήτηση

Διάκριση Ιστοσελίδας

praise

Olme

Ο καιρός

Επισκέψεις στο Site

255828
ΣήμεραΣήμερα37
ΧθεςΧθες73
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα110
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1321
ΣυνολικάΣυνολικά255828

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μαθητικό Ραδιόφωνο

Εκπ/κές Ιστοσελίδες

Go to top