Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023  17:39:44
Βρίσκεστε εδώ: ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣΕκδήλωση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης (23/4/2018)

Εκδήλωση στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης (23/4/2018)

Roman Conservatory 23 4 2018

Στο  Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης   στις   23 Απριλίου 2018   στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων νομού Πρέβεζας - Αρχαίο θέατρο και Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης”, έλαβε χώρα μια εξαιρετική εκδήλωση από   μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας.

Παρουσιάστηκε δρώμενο που περιλάμβανε μελοποιημένο ποίημα της Σαπφώς   (“Γρήγορα η ώρα πέρασε…”), θεατρική απόδοση του χορικού “Ύμνος στον έρωτα” από την τραγωδία Αντιγόνη του Σοφοκλή και τέλος, απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο του Β. Κορνάρου.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους   του Ρωμαϊκού Ωδείου και της Βασιλικής Α΄ Δομετίου από αρχαιολόγους της Εφορείας   Πρέβεζας.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν   υποδειγματική και μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, καθώς η επαφή των νέων ανθρώπων με τα μνημεία μας συνιστά παιδαγωγικό στόχο της εκπαίδευσης   αλλά και   τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο προσέγγισης και οικείωσης με την πολιτιστική μας κληρονομιά, δημιουργώντας συνείδηση εκτίμησης και προστασίας αυτού του ανεκτίμητου   πλούτου μας.

Δείτε υλικό από την εκδήλωση (πρόσκληση, φωτογραφία και απσπάσματα video) εδώ.

 

Αναζήτηση

Διάκριση Ιστοσελίδας

praise

Olme

Ο καιρός

Επισκέψεις στο Site

266126
ΣήμεραΣήμερα38
ΧθεςΧθες38
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα249
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα1230
ΣυνολικάΣυνολικά266126

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μαθητικό Ραδιόφωνο

Εκπ/κές Ιστοσελίδες

Go to top