Σάββατο, 20 Απριλίου 2024  16:00:22

Ψηφιακό Σχολείο

Μια μικρή ξενάγηση στο ψηφιακό σχολείο από τον διευθυντή

Δρ. Κ. Καμπουράκη

Μαθήματα χωρίς σύνορα με ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Το ψηφιακό σχολείο είναι μια ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας που μπορεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μάθηση του μαθητή και για τη διδασκαλία του εκπαιδευτικού. Ας περπατήσουμε μαζί σ΄αυτή την ιστοσελίδα.

 

 Πηγαίνουμε στο διαδίκτυο και γράφουμε τη διεύθυνση digitalschool.minedu.gov.gr, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

 Ψηφιακό σχολείο / Ψηφιακά Μαθήματα / Γενικό Λύκειο / Επιλέγουμε τάξη (έστω Α΄ Λυκείου) / Επιλέγουμε μάθημα (έστω Χημεία Α΄ Γενικού Λυκείου) / Θεματικές Ενότητες Μαθήματος / Βιβλίο Μαθητή (έστω Κεφάλαιο 2 ).

 Εδώ θα βρεις το σχολικό βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή το οποίο είναι ηλεκτρονικά εμπλουτισμένο. Ο εμπλουτισμός συνίστανται σε λέξεις που είναι «ενεργές», όταν επιλέξεις μια λέξη τότε σε συνδέει με την Wikipedia η οποία σου παρέχει επιπλέον πληροφορίες για το περιεχόμενο και τη σημασία της λέξης. Ενεργοποιώντας το σύμβολο  Σύμβολο 1 που υπάρχει δίπλα σε μια λέξη, εμφανίζονται διαδραστικά προγράμματα με τα οποία μπορείς να «κατασκευάσεις άτομα» ή να παρακολουθήσεις μικρές βιντεοσκοπημένες διδασκαλίες. Με την ενεργοποίηση του συμβόλου  Σύμβολο 2 εμφανίζονται «μαθησιακά παιχνίδια» με απαντήσεις. Με το σύμβολο  Σύμβολο 3 παρουσιάζονται εικονικές αναπαραστάσεις δεσμών χημικών ενώσεων και με το σύμβολο  Σύμβολο 4 διαδραστικά παιχνίδια με κατανομές ηλεκτρονίων σε στοιβάδες.

Γενικά ο μαθητής μπορεί να βρει επιπλέον πληροφορίες για το μάθημα του και να δει πολλαπλές αναπαραστάσεις των φαινομένων που περιγράφονται στο βιβλίο του, επίσης μπορεί να ελέγξει τις γνώσεις και την κατανόηση του παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια.


Το ψηφιακό σχολείο «Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές»

study4exams

Το ψηφιακό σχολείο για τα μαθήματα κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου είναι πιο προχωρημένο. Πηγαίνουμε στο διαδίκτυο και γράφουμε τη διεύθυνση digitalschool.minedu.gov.gr, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές / Επιλογή Μαθήματος / έστω Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης / Είσοδος / Μενού πλοήγησης / έστω Κεφάλαιο 10 / Ενότητα 3: Εξαναγκασμένες Ταλαντώσεις.

Μπορείς να παρακολουθήσεις βιντεοδιαλέξεις όπου παρουσιάζεται η ύλη του σχολικού βιβλίου (θεωρία), Λυμένα θέματα (ασκήσεις) με υποδειγματικό τρόπο, Θέματα προς επίλυση, Σημειώσεις ? Applets /Διαδραστικές εφαρμογές.

Μέχρι σήμερα πάνω από 2.500.000 άτομα έχουν επισκεφτεί το «ψηφιακό σχολείο». Ο μαθητής μπορεί να ξανακοιτάξει κάποιες έννοιες ή να κάνει επανάληψη, επίσης μπορεί να δοκιμάσει να λύσει μόνος του τις ασκήσεις που υπάρχουν στην ενότητα «λυμένες ασκήσεις» και στη συνέχεια να ελέγξει σε ποιο βαθμό τις έχει λύσει σωστά. Το ψηφιακό σχολείο δεν αντικαθιστά το σχολείο αλλά το συμπληρώνει και δίνει δυνατότητες στο μαθητή από το σπίτι του, όποια ώρα θέλει και όσες φορές μπορεί να ασχοληθεί με το μάθημα κατεύθυνσης.

Καλή πλοήγηση.

Αναζήτηση

Διάκριση Ιστοσελίδας

praise

Olme

Ο καιρός

Επισκέψεις στο Site

277769
ΣήμεραΣήμερα37
ΧθεςΧθες43
Αυτή τη βδομάδαΑυτή τη βδομάδα308
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα987
ΣυνολικάΣυνολικά277769

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

Μαθητικό Ραδιόφωνο

Εκπ/κές Ιστοσελίδες

Go to top